Nyitókép forrása: dennikstandard.sk

 

A progresszív aktivizmus elsőszámú mecénásának érdekeltségébe tartozó Nyílt Társadalom Alapítvány egyi divíziójának vezetője, Sebastian Köhn majomhimlővel fertőződött meg, annak eredményeként, hogy a New York-i szivárványos felvonulás utáni orgiát öt férfival töltötte. A dolog érdekessége, hogy Köhn elvileg a szexuális egészséggel foglalkozik. Most az egészségügyet hibáztatja a sorsáért.

 

Pedig az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetést adott ki a majomhimlő miatt, amely 98 százalékban a más férfiakkal szexuálisan érintkező férfiakat érinti.

 

Az aktusok utáni héten jelentkeztek a tünetek. Köhn saját bevallása szerint fáradékony volt, hidegrázás és izomfájdalom kínozta, aztán jöttek a kiütések, amelyek kisebesedtek, belázasodott, állítása szerint ordított a fájdalomtól.

 

 hirdetes_400x285  

Bár tisztában volt a majomhimlő terjedésének (no, meg a promiszkuitásnak) veszélyeivel, Köhn azért osztotta meg történetét a világgal, hogy elpanaszolja a helyi egészségügy tarthatatlan állapotát. Például nehezményezte, hogy nem tudta beoltatni magát, mikor egy nappal a Pride előtt megjelent a kórházban. Panaszkodott a tesztelési kapacitások elégtelenségére. Mindent kifogásolt, csak saját felelősségéről nem ejtett egy szót sem.

 

A komédiába illő történet csattanója, hogy az elvileg szexuális egészséggel foglalkozó férfi, aki majomhimlő járvány idején orgiázott, még a gonorrheát is elkapta.

 

DennikStandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.