Nyitókép: Getty Images

 

Szombaton 11 órakor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

 

Szükséges a MOL százhalombattai finomítójának karbantartás miatti leállítása, amelyet egyszer már elhalasztottak és mivel az Oroszország felőli behozatalra az uniós szankciók miatt nem lehet számítani, a kormány úgy döntött, hogy szombat 12 órától csak a taxiknak és a magántulajdonban lévő autóknak, mezőgazdasági gépeknek marad fenn a 480 forintos benzinár – mondta Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón.

 

Gulyás Gergely elmondta, hogy a háború okozta bizonytalanságok miatt a stratégiai készletek teljes felszabadítása nem lehetséges, ezért a kormány úgy döntött, hogy mintegy egynegyedét szabadítják fel a készleteknek, de ez a MOL tartalékaival együtt nem elegendő arra, hogy a jelenlegi fogyasztási mennyiség mellett fedezze az ország teljes üzemanyag igényét.

 hirdetes_300x300  

 

Ennek megfelelően a jövőben a 480 forintos ár csak a magántulajdonban lévő gépjárművekkel, mezőgazdasági erőgépekkel, traktorokkal, taxikkal vehető igénybe, az ellenőrzés a vonalkóddal történik majd.

 

A 7,5 tonna feletti járműveknek és a nem magánszemély által üzemeltetett járműveknek – azaz céges autóknak – a jövőben a piaci árat kell megfizetni.

 

Az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik, ebben benne lesz a részletes is szabályozás.

 

Gulyás Gergely elmondta, hogy bizonytalan, hogy a százhalombattai finomító karbantartása mikorra fejeződik be. Ennek oka, hogy az újraindítás nem automatikus, illetve az újraindításnál keletkezhetnek olyan hibák, mint a schwechati finomító esetében.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!