Mihály
  • HUF: 413.83
  • USD: 0.97
  • 13 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Morawiecki: Az ukrajnai háború miatt Lengyelország és Magyarország útjai különváltak

Morawiecki nem ért egyet Orbán azon állításával, miszerint a lengyelek az ukrajnai konfliktus részesei lennének.

Nyitókép: AP Photo/Michal Dyjuk

 

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken arról beszélt, hogy az ukrajnai háború olyan feszültséget váltott ki Varsó és Budapest viszonyában, ami egészen a közelmúltig a visegrádi csoportosulás egységét alkotta.

 

Megerősíthetem Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavait arról, hogy Lengyelország és Magyarország útjai különváltak“ – jelentette ki Morawiecki a mezőgazdászokkal folytatott találkozója során a Varsó melletti Grebkówban.

 

A lengyel kormányfő arra a kérdésre reagált, amely Orbán Viktor azon nyilatkozatára irányult, miszerint az ukrajnai háború megrendítette a két ország közötti, korábban hagyományosan jó viszonyt és együttműködést.

 

Morawiecki ugyanakkor nem értett egyet Orbán azon állításával, miszerint a lengyelek az ukrajnai konfliktus részeseinek érzik magukat, míg a magyarok két szláv nemzet háborújának tekintik azt.

 

Lengyelország semmilyen módon nem vesz részt az ukrajnai háborúban. Maguk az ukránok harcolnak benne“ – hangsúlyozta a lengyel miniszterelnök. Szerinte az ukrán katonák „hősies küzdelmét“ az orosz agresszió ellen az amerikaiak, a britek, a lengyelek és sok más ország fegyverellátása támogatja.

 

Morawiecki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy Ukrajnának sikerül megvédenie szuverenitását és területi integritását „Oroszország brutális támadásával szemben“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. Júl. 30. 19:34

vagyis vége a lengyel magyar barátságnak

Dodo
2022. Júl. 31. 16:10

Ezt a helyzetet a lengyelek tulreagaljak igaza van Orbannak.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket