Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Néhány héten belül Hollandia minden 12 év feletti lakosa meghívást kap a következő koronavírus elleni megerősítő oltásra, amely egy aktualizált mRNS-oltásból áll majd – tájékoztatott a DutchNews.nl hírszerverre hivatkozva a TASR hírügynökség.

 

Ernst Kuipers holland egészségügyi miniszter szerint a módosított vakcina jobb védelmet nyújt a SARS-CoV-2 koronavírus új variánsai ellen, mint az Európai Unió egységes piacán jelenleg kapható vakcinák.

 

A módosított vakcinákat még jóvá kell hagynia az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA), aminek szeptember elejéig meg kell történnie. Ez lehetővé teszi a holland hivatalok számára, hogy már szeptember közepén elküldjék az első meghívókat az újraoltásra a legsebezhetőbb embereknek és egészségügyi dolgozóknak, akiknél a legnagyobb a vírus terjedésének kockázata.

 hirdetes_810x300  

 

Mindenki más azután kaphat majd utánuk emlékeztető oltást, ha legalább három hónap eltelt az utolsó oltásuk óta, vagy a fertőzés leküzdése óta.

 

A válságügyi tanácsadó csoport új oltási kört javasolt a kormánynak, mivel a szakértők a koronavírus új hullámának őszi terjedésére számítanak.

 

Kuipers bejelentette, hogy a kormány különféle intézkedéseken dolgozik, amelyeket szeptemberben fog bemutatni. Egyben kommunikációs kampányt is készít, amelyben arra buzdítja az állampolgárokat, hogy maradjanak otthon, ha a betegség tüneteit észlelik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.