Nyitókép: AP Photo

 

Marat Csusnullin orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn bemutatta a dél-ukrajnai Mariupol kikötőváros helyreállításának terveit, amelyet hetekig ostromoltak és ágyúztak, mielőtt az orosz csapatok elfoglalták. Ez a helyreállítási terv része Moszkva azon széles körű törekvésének, hogy támogatást szerezzen azokban az ukrán régiókban, amelyeket az ukrajnai invázió után Oroszország irányított – írja az AFP.

 

Csusnullin az RBK orosz televíziónak adott interjújában elmondta, hogy őszre elkészülnek az első lakóházak és szociális jellegű objektumok, amelyek már épülnek. Hozzátette: addigra nagy valószínűséggel már az első kórházak is megépülnek.

 

Mariupol történelmi központjának helyreállítása szintén a tervek között szerepel, emellett azokat az épületeket is felújítják, amelyeket nem semmisítettek meg teljesen az orosz bombázások során.

 hirdetes_300x300  

 

Chusnullin közlése szerint Mariupol lakosságának 2025-ig 350 ezer főre kell emelkednie, de azt nem részletezte, hogyan valósítják meg ezt a célt.

 

Ami az azovsztali acélművet illeti – a szovjet korszakból származó gyár, amely több mint 12 000 embert foglalkoztatott – Chusnullin szerint nem állítják vissza az eredeti kapacitását.

 

„Munkahelyeket azonban mindenképpen kialakítunk, hiszen ezek fogják fenntartani a várost. Nagy valószínűséggel egy technológiai parkot hozunk létre belőle, táji elemekkel“ – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!