Ibolya
  • HUF: 394.10
  • USD: 1.02
  • 20 °C
  • 27 °C
Külügyek

Meglepő helyről kapott kemény bírálatot Ukrajna, súlyos vádak hangzottak el

Kijev orosz dezinformációs hadjáratot emleget

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Kostiantyn Liberov

 

Az Amnesty International azzal vádolta meg csütörtökön az ukrán fegyveres erőket, hogy iskolákba és kórházakba telepítenek katonai objektumokat, és ezzel civilek életét sodorják veszélybe. Kijev orosz propagandának nevezte az AI vádjait – pedig a szervezet Soros György érdekeltségébe tartozik.

 

Az AI csütörtökön adott ki egy részletes jelentést, amely szerint azon kívül, hogy az oroszok is válogatás nélkül lövik a célpontokat, az ukránok is veszélyeztetik saját civiljeik életét azzal, hogy nemegyszer lakott területről indítanak támadást. A nyilvánvaló orosz válaszcsapás így polgári infrastruktúrákat is ért.

 

Az AI szerint legalább öt kórházba és egy egészségügyi laborba telepítettek az ukránok (igazolhatóan) “de facto katonai bázisokat”, ami a nemzetközi háborús egyezmények megsértése. Ezenkívül 22 olyan ukrán iskoláról tudni, ahol katonák tartózkodnak.

 

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint az Amnesty orosz dezinformációs kampány részesévé vált, amelynek célja az ukrán haderő lejáratása.

 

Csak halkan jegyezzük meg, amit az Amnesty jelentésében nem fejtett ki. A civil infrastruktúrák “célponttá tétele” ugyanazt a célt szolgálja, mint gabonasilók mellé vagy az atomerőművekre telepített csapásmérő eszközök: ha az ellenség tüzet nyit rájuk, számolnia kell a nem kívánatos következményekkel. Esetünkben a hatalmas nemzetközi felháborodással, és Ukrajna felfegyverzésének fokozódásával…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. aug. 05. 11:48

Hétfon feljelentést teszek a Belugyminisztériumban Komjáthy Loránt és az egész Korkép nevu szennylap ellen a ruszki propaganda fújása miatt.Erre mérget vehetsz.

sandor
2022. aug. 07. 22:13

Biztos hogy ruszki propaganda?

Szóljon hozzá!

Kövessen minket