Nyitókép: Matthias Schrader/AP

 

A bajor fővárosban, Münchenben a koronavírus okozta kétéves szünet után ismét megrendezik az Oktoberfestet – közölte csütörtökön a sörfesztivál szervezője.

 

„A Die Wiesn újra megrendezésre kerül“ – mondta Clemens Baumgärtner, a fesztivál szervezője az Oktoberfest bajor köznyelvben élő megnevezését használva. A Wiesn egy nagy füves területre, a Wiese pedig arra a területre utal, ahol a sörfesztivál zajlik.

 

A főszervező tájékoztatása szerint a népszerű eseményre szeptember 17-től október 3-ig kerül sor, mindenféle járványügyi korlátozás nélkül.

 hirdetes_300x300  

 

Az Oktoberfestet először 1810-ben rendezték meg Ludwig bajor koronaherceg és Terézia hercegnő esküvőjének tiszteletére, de több mint 200 éves története során tízszer törölték háborúk vagy járványok miatt.

 

A covid-járvány előtt évente körülbelül hatmillióan vettek részt az ünnepségen, akik közül sokan hagyományos bajor ruhát viseltek – a nők „dirndl” ruhában, a férfiak „lederhosen”-ban, térdig érő bőrnadrágban jelentek meg.

 

A fesztiválon több mint 480 sörfőzde, étterem, borárus és egyéb gasztro-vállalkozó lesz jelen. A nyitvatartási idő még a korábbiaknál is hosszabb lesz, az első sörsátrak reggel 09:00-kor nyitnak, és 22:30-kor zárnak.

 

Egy liter sör idén 12,60 és 13,80 euró között fog mozogni, ami 15 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest – áll az Oktoberfest hivatalos honlapján.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!