Nyitókép: AP Photo

 

Az Egyesült Államok újabb egymilliárd dollár (0,98 milliárd euró) összegű katonai segélycsomagban részesíti Ukrajnát – jelentette a Reuters három, a helyzetet ismerő névtelen forrásra hivatkozva.

 

A segélycsomaggal kapcsolatos részletekről jövő hétfőn (augusztus 8-án) nyújtanak tájékoztatást. A Reuters szerint a csomag lőszereket tartalmaz a HIMARS rakétarendszerekhez, legfeljebb 50 darab M113 lánctalpas páncélozott szállítójárművet és lőszereket a NASAMS légvédelmi rendszerekhez.

 

Joe Biden amerikai elnök még nem írta alá a csomagot, ezért jövő hétig még változhat az értéke és a konkrét katonai felszerelés is – tette hozzá az ügynökség.

 hirdetes_810x300  

 

Az Egyesült Államok legutóbb augusztus 1-jén, hétfőn jelentette be új, 550 millió dolláros (538 millió eurós) katonai segélycsomagot Ukrajnának.

 

Az Amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, John Kirby akkor újságíróknak azt mondta, hogy Biden elnök hivatalba lépése óta az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segélyek értéke meghaladja a nyolcmilliárd dollárt (7,82 milliárd eurót).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.