Nyitókép: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

 

Joe Biden amerikai elnök vasárnap befejezte karanténját, miután két napon belül másodszor negatív lett a koronavírus-tesztje. Biden július 20-a óta először hagyta el a Fehér Házat – írja az AFP.

 

Az elnök második negatív tesztjét – a szombati első után – vasárnap kezelőorvosa, Kevin O´Connor jelentette be, mondván, hogy az elnök visszatér közfeladatai ellátásához és az utazáshoz.

 

„Jól érzem magam“ – mondta a mosolygós Biden újságíróknak nem sokkal azelőtt, hogy helikopterre szállt volna, hogy elvigye Delaware-i nyaralójába, ahol feleségével, Jill-lel találkozott.

  hirdetes_300x300   

 

Joe Biden a tervek szerint hétfőn indul útnak, hogy felkeresse az amerikai Kentucky államot, amelyet pusztító árvizek sújtottak.

 

Bident először július 21-én tesztelték pozitívan, majd karanténba vonult, ahonnan továbbra is ellátta munkáját. Két negatív teszteredmény után július 27-én befejezhette a karantént. Három nappal később azonban kezelőorvosa bejelentette, hogy az elnöknél ismét pozitív lett a covid-teszt, ezért karanténban marad. Július 31-én egy újabb teszt igazolta a koronavírus jelenlétét.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!