Nyitókép: AP photo

 

A Pink Floyd rockegyüttes társalapítója és egykori énekese, Roger Waters a CNN-nek adott interjújában megvédte azt az állítását, miszerint Joe Biden amerikai elnök háborús bűnös. Szerinte Biden olajat önt a tűzre Ukrajnában, ami „hatalmas bűntény“.

 

Az interjúban Waters Kína mellett Oroszországot is megvédte, amely februárban inváziót indított Ukrajna ellen. Kijelentései Kijev részéről felháborodást váltottak ki, Moszkva viszont dicsérő szavakkal illette a rockzenészt.

 

Waters: Ha Biden akarná, már holnap véget érne a háború

 hirdetes_810x300  

 

Michael Smerconish amerikai műsorvezető az interneten megjelent interjúban azt kérdezte Waterstől, hogy mostani koncertkörútja során miért mutatja háborús bűnös felirat alatt a Fehér Ház elnökének portréját. Válaszában Waters azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy meghosszabbítja az ukrajnai háborút, ahelyett, hogy tárgyalásra kényszerítené Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

 

„Ha Biden akarná, már holnap véget érne a háború“

 

– jelentette ki Waters.

 

Amikor a műsorvezető felhívta a figyelmét arra, hogy a megtámadott félt hibáztatja, Waters az Észak-atlanti Szövetséget kritizálta. „Ez a háború lényegében a cselekvés és reakció kérdése azzal kapcsolatban, hogy a NATO hogyan közeledik Oroszország határaihoz“ – mondta.

 

Smerconish rámutatott egy másik nagyhatalom, Kína expanziójára is, amely Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatása után katonai manővereket hajt végre a sziget közelében.

 

„Tajvan Kína része. Ezt a tényt a nemzetközi közösség általánosságban elfogadja“ – emlékeztetett Waters.

 

Waters megörvendeztette az oroszokat

 

Az interjú többek között Dmitrij Medvegyev orosz exelnököt is megörvendeztette. „Még vannak épelméjű emberek Nyugaton, éljen a Pink Floyd“ – írta a Vkontakte közösségi oldalán.

 

Oleksandr Ščerba, Ukrajna ausztriai nagykövete viszont „kegyetlen, érzéketlen és eltévedt embernek“ nevezte a brit zenészt.

 

„Waters először azt állította, hogy nem lesz háború, mert Putyin túl okos ehhez. Most háború van, mégis azt mondja, hogy jó oka van rá“ – írta Shcherba a Twitteren, és felszólította Waterst, hogy költözzön Oroszországba.

 

ČTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!