Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Lucia Ďuriš Nicholsonová egykori parlamenti képviselő, jelenlegi EP-képviselő nem zárta ki annak lehetőségét, hogy belépjen abba a készülő pártba, amellyel a közelmúltban Mikuláš Dzurindát, Ivan Miklošt és Ivan Korčokot is összekötötték.

 

Nicholsonová korábban az SaS tagja volt, az SaS színeiben jutott be az Európai Parlamentbe, később azonba távozott a pártból.

 

A JOJ televízió Analýza Na hrane című politikai műsorában arról beszélt, hogy a párt vezetőjeként Ivan Korčokot, az SaS által jelölt szlovák külügyminisztert tudná elképzelni, és benne lenne Ivan Mikloš pénzügyminiszter is. Úgy vélte, hogy Dzurindának az új projektben nem kéne vezető szerepet vállalnia.

 

 hirdetes_400x285  

Nicholsonová úgy véli, hogy az új párt meg tudná szólítani azokat a választókat, akik még nem döntöttek, milyen pártra szavaznának. Később pontosította, hogy a HLAS-SD szavazóit is megpróbálnák elcsábítani.

 

Szerinte Korčok nagy politikai jövő előtt áll, és Nicholsonová annak ellenére kapcsolta össze nevét az új párttal, hogy a külügyminiszter nemrég közölte a nyilvánossággal, hogy ha van is készülőben egy új politikai projekt, ő nem a részese.

 

Nicholsonová szerint az SaS-ben már nincs potenciál, kifáradt, Richard Sulík pártelnök pedig nem tudja kinek átadni a stafétát – ezért ő maga nem térne vissza az SaS csapatában. Azt is megjegyezte, hogy hívták magukhoz a progresszívek is.

 

Az EP-képviselő kijelentette, meggyőződése, hogy az SaS előrehozott választásokat akar elérni, és a nemrég bemutatott alkotmánytörvénnyel le is leplezték magukat.

 

Az SaS ultimátuma kapcsán megjegyezte, nagyobb mozgásteret kellett volna hagyniuk Eduard Heger (OĽANO) kormányfőnek, és ha már az OĽANO pártelnökének fejét követelik, fel kellett volna ajánlaniuk cserébe a gazdasági minisztériumot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!