Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Francisco Seco

 

2022 januárja és júliusa között 86 százalékkal nőtt az EU-ba érkező migránsok száma a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte pénteken a Frontex. Csak júliusban a tavaly júliusi adatra plusz 63 százalékkal sikerült ráverni.

 

Ez azt jelenti, hogy az előző hónapban 34 570-re emelkedett az EU-ba érkező migránsok száma. Az év első hét hónapjában összesen 155 ezer migráns érkezett Európába. Ezek a számok nem tartalmazzák az ukrán menekülteket. A Frontex adatai szerint Ukrajnából 7,7 millió ember érkezett az EU-ba az Ukrajna elleni orosz invázió eredményeképpen.

 

A legaktívabbnak számító nyugat-balkáni migránsútvonalon a múlt hónapban 14 866 illegális határátlépést regisztráltak, háromszor annyit, mint tavaly júliusban. A legtöbben Szíriából, Afganisztánból és Törökországból érkeznek.

 

 hirdetes_810x300  

A közép-mediterrán útvonalat (Líbiából Olaszország irányába menő vízi utat) több mint 42 500 illegális bevándorló használta január óta, ami 44 százalékos emelkedésnek számít. A kelet-mediterrán útvonalat (ciprusi irány) 22 600-an használták ez idő alatt, ami kétszerese a tavaly ilyenkor mért számnak.

 

AFP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!