Nyitókép: AP Photo/Maya Alleruzzo

 

Legkevesebb nyolcan megsérültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy busz utasaira a Siratófal közelében. Két áldozatot válságos állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség közölte: terrortámadásként kezelik a történteket. A feltételezett elkövető feladta magát.

 

Rendőrök zárták le a jeruzsálemi Sion hegyet, amíg a mentők ellátták a sérülteket. Egy busz állt az út szélén: ablakain golyónyomokkal. Épp egy buszmegállóba hajtott be, amikor egy ott várakozó férfi tüzet nyitott a menetrendszerinti járatra és utasaira. Válogatás nélkül lőtte le az embereket.

 

„A busz tele volt utasokkal, amikor megállt a Dávid király sírja megállóhelyen és ebben a pillanatban eldördültek a lövések. Láttam, ahogy két ember a megállóban összeesik”

 

– mondta az egyik túlélő.

 hirdetes_810x300  

 

A támadó ezt követően egy közeli parkolóba ment és rátámadt egy autóban ülő, 26-hetes terhes nőre.

 

Legkevesebb nyolcan megsebesültek: voltak, akiket a helyszínen elláttak, hat embert kórházban ápolnak. A traumatológus főorvos elmondta: ketten válságos állapotban vannak.

 

„Egyikük egy harmincas éveiben lévő, terhes nő hasi sérüléssel. Nagyon komplex sérülésről van szó, rögtön a műtőbe vittük. A másikuk egy 60-as éveiben járó férfi, akit a fején és nyakán ért találat, lélegeztetőgépen van”

 

– mondta Dr. Alon Schwarz, a Sáre Zedek egészségügyi központ traumatológusa.

 

A sebesültek között volt egy szatmári haszidi zsidó család, akik az Egyesült Államokból érkeztek zarándokútra a Szentföldre. Sajtóértesülések szerint a családfő az, aki fejsérülésekkel, válságos állapotban fekszik a kórház intenzív osztályán.

 

Az izraeli rendőrség közölte: terrortámadásként kezelik az esetet. A merénylőnek sikerült elmenekülni: az elfogására indított hajtóvadászatban az izraeli haderő fegyveresei is részt vettek.

 

A rendőrség azonban hamarosan bejelentette: a feltételezett elkövető feladta magát, és a merénylethez használt fegyvert is megtalálták nála.

 

Az izraeli sajtó értesülései szerint a kelet-jeruzsálemi, palesztin férfi 26 éves, és korábban nem volt dolga a hatóságokkal.

 

MTI, M1

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!