Az ENSZ-főtitkár Ukrajnába látogat, ahol Zelenszkijjel és Erdogannal találkozik - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

Az ENSZ-főtitkár Ukrajnába látogat, ahol Zelenszkijjel és Erdogannal találkozik

A megbeszélések a zaporozzsjai atomerőműben kialakult helyzetre összpontosítanak.

Nyitókép: Jeon Heon-Kyun/Pool Photo via AP

 

António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön és pénteken Ukrajnába látogat. Az ország nyugati részén fekvő Lviv városában találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán és Recep Tayyip Erdogan török ​​elnökkel, majd elutazik a fekete-tengeri Odessza kikötőbe – jelentette be kedden az ENSZ szóvivője.

 

A Zelenszkijjel tervezett megbeszélések a zaporozzsjai atomerőműben kialakult helyzetre és az Oroszországgal vívott háború politikai megoldáskeresésére összpontosítanak – áll Stéphane Dujarric, a világszervezet szóvivőjének közleményében.

 

Guterres Odesszában azt a kikötőt is felkeresi, amely egyike annak a háromnak az odesszai régióban, ahonnan az ENSZ és Törökország közvetítői által július végén Moszkvával és Kijevvel kötött megállapodások alapján ismét lehet ukrán gabonát szállítani.

SJE Nyílt nap

 

Az ENSZ vezetője azelőtt, hogy visszatérne New Yorkba, szombaton ellátogat a törökországi Isztambulba és az ottani Közös Koordinációs Központba (JCC), amely a fent említett megállapodások alapján jött létre. A központban Ukrajna, Oroszország, Törökország és az ENSZ képviselői tevékenykednek, és felügyelik az ukrán gabona- és műtrágyaexportot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket