Külügyek

Hatalmas robbanás rázta meg a Krímet – VIDEÓ

Az ukránok hivatalosan nem ismerték el, hogy ők állnak mögötte, Zelenszkij kabinetfőnöke azonban elszólhatta magát...

Nyitókép: twitter

 

Kedd reggel több felvétel is megjelent az interneten, melyeken hatalmas robbanás látható a Krím-félsziget északi részén fekvő Azovszke városában. A település mintegy 200 kilométerre található a frontvonalaktól.

 

A felvételek alapján valószínűsíthető, hogy egy orosz lőszerraktár áll lángokban. A videókon látható, hogy a tűz és hő hatására a lőszerek berobbannak – írja a portfolio.hu.

 

A robbanás tényét az orosz védelmi minisztérium is megerősítette, állításuk szerint egy tűzeset következtében robbant be a lőszer.

 

 

Ukrajna hivatalosan nem reagált a robbanásra, Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke azonban arra utalt, hogy Ukrajna áll a krími robbantások mögött.

 

“A fegyveres erők demilitarizációs művelete pontos hadműveleti stratégia mentén folytatódik az ukrán területek teljes visszafoglalásáig”

 

jelentette ki Andrij Jermak kabinetfőnök.

 

 

A Sky News értesülései szerint a krími lőszerraktárban történt robbanást a térségen belül tevékenykedő ukrán különleges erők hajtották végre.

 

Azovszke városától 20 kilométerre egyébként egy transzformátortelep is lángra kapott.

 

Két hét alatt ez már a második alkalom, hogy a Krím-félszigeten tárolt orosz lőszer, haditechnika hasonló körülmények között semmisült meg.

 

Fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi információk szerint Ukrajna nem rendelkezik olyan tüzérségi eszközökkel, melyek szárazföldi célpontok megsemmisítésére lettek tervezve és hatótávolságuk eléri a 200 kilométert.

 

portfolio.hu, mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket