Nyitókép: Wikipedia.org

 

A brit Iceland szupermarketlánc az elmúlt napokban megkezdte az élelmiszerek részletre történő értékesítését. Ezzel reagál a megélhetési költségekkel kapcsolatos romló helyzetre.

 

Az elsősorban fagyasztott élelmiszereket árusító Iceland diszkontlánc kamatmentes mikrohitel lehetőségét kínálja az ügyfeleinek. A vásárlók speciális kártyával tudnak majd fizetni az üzletekben. A próbafázis után a projekt már megkezdte működését az Egyesült Királyságban.

 

Az ITV brit televízió emlékeztetett arra, hogy az élelmiszerárak Nagy-Britanniában 11,6 százalékkal emelkedtek az augusztus 7-e előtti négy hétben. Az elmúlt négy hétben átlagosan 9,9 százalékkal drágultak az élelmiszerek. A Kantar kutatócég számításai szerint a brit háztartások évente 533 fonttal többet költenek élelmiszerre ilyen mértékű infláció mellett, miközben a legdrágább a vaj, a tej és a baromfihús lett.

 hirdetes_810x300  

 

Az Iceland boltjaiban az ügyfelek 25 és 75 font közötti értékű hitelkártyát igényelhetnek. Az Iceland jóváhagyásával évente hat alkalommal vehetnek fel mikrohitelt úgy, hogy teljes tartozásuk nem haladhatja meg a 100 fontot egy adott időpontban. A törlesztőrészletek összege heti tíz font, miközben az ügyfél választhat egy adott részletfizetési napot a héten, és esetleg magasabb összeget is fizethet egyszerre.

 

A projekt kísérleti működése során végzett felmérés során az Iceland megtudta az ügyfelektől, hogy 92 százalékuk felhagyott az élelmiszerbanki szolgáltatások használatával, vagy kevésbé volt szüksége rájuk. Az ügyfelek több mint 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az élelmiszer részletvásárlásának lehetősége segített nekik időben fizetni a lakbért, a helyi adókat vagy egyéb számlákat. A vásárlók 65 százaléka pedig azt mondta, jobban odafigyel a táplálkozására.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!