Nyitókép: SITA/AP Photo/Frank Augstein

 

A londoni metróvezetők sztrájkja pénteken megbénította a brit főváros közlekedését. A szakszervezetek béremelést kérnek az élelmiszer- és energiaárak meredek emelkedése miatti kompenzációként.

 

A legtöbb vonalon semmilyen metrószerelvény sem szállította az utasokat, a TFL londoni közlekedési vállalat ügyfélműveleti igazgatója azt javasolta az utasoknak, hogy válasszanak inkább más közlekedési formát átmenetileg.

 

A közlekedési komplikációk már csütörtökön megkezdődtek Nagy Britanniában, mikor 24-órás sztrájkba kezdtek a vasutasok. Nagyjából csak a vasúti járatok ötöde közlekedett. Újabb vasutas sztrájk szombatra lett meghirdetve.

 

 hirdetes_810x300  

A szakszervezetek vezetői sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy nehézségeket okoznak az embereknek, de kijelentették, hogy ők is egyszerű emberek, akik végezni akarják munkájuk, viszont ha a kormány és a munkáltatójuk nem hagy rá más lehetőséget, akkor ki kell állniuk magukért.

 

Több szakszervezet is tervez még sztrájkokat úgy a közszférában, mint a magán szolgáltatóknál. A Bank of England szerint a recesszió idején az év végén akár 13 százalékosra is nőhet az infláció Angliában. A fűtési kiadások már idén is átlagosan 50 százalékkal nőttek 2021-hez képest, októberben pedig további drágulás várható.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: London metró sztrájk

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!