Nyitókép: Ukrán Elnöki Iroda Sajtószolgálata via AP/Le Monde

 

Ukrajna augusztus 24-én ünnepli a szovjet hatalomtól való függetlenedésének 31. évfordulóját. Ezen a napon lesz fél éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

 

A függetlenség napi katonai felvonulás helyett azonban idén a kilőtt orosz harci felszereléseket állítják ki. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy újabb orosz támadástól tartva, óvatosságra kérte a lakosságot.

 

„Fel kell készülnünk, hogy Oroszország jövő héten különösen erőszakos támadást indíthat. Az ellenségünkről van szó. Az orosz hadsereg az elmúlt hat hónapban minden héten visszataszító dolgot tett.”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta az ukrán elnök.  Az orosz hadsereg szevasztopoli támaszpontját szombaton újabb dróntámadás érte. A város polgármestere szerint nincsenek áldozatok. Az orosz hatóságok közölték: a drónt a légvédelmi rendszerek semlegesítették.

 

Volodimir Zelenszkij szombat éjszakai videóüzenetében úgy fogalmazott: a krími akciókból látszik, hogy az orosz megszállás csak átmeneti, és Ukrajna „visszatér”. Ukrán médiaértesülések alapján robbanások rázták meg a környékbeli városokat, köztük Jevpatoriját és Olenivkát.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!