Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Michael Probst

 

A Reuters által idézett, kiszivárgott német kormányzati dokumentum szerint Berlint komolyan aggasztja a Rajna folyó alacsony vízállása miatt várható súlyos szénellátási probléma és az, hogy Németország keleti részeit kőolajhiány fenyegeti.

 

A súlyos aszály miatt a Rajna folyó vízszintje rendkívüli mértékben csökkent, ami fennakadásokat okozott a nyersanyagszállításokban. A német gazdasági minisztérium által kidolgozott „Energiaellátási értékelés” című dokumentum szerint veszélyesen megcsappantak a szénkészletek.

 

A dél-németországi készlettartalékokat vélhetően nem lesznek képesek még a tél beköszönte előtt feltölteni. A logisztikai problémákat a vasúti szállítások sűrítésével sem tudják ellensúlyozni.

 

 hirdetes_400x285  

Közben idén lejár az orosz olajra kivetett uniós embargóintézkedés türelmi ideje, így januártól nem kap több orosz kőolajat a Schwedt-i és Leuna-i finomító, ami valószínűleg tovább nyomja majd fel az árakat. Schwedt látja el Kelet-Németország nagyobbik felét üzemanyagokkal – beleértve a berlini repülőteret is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!