Nyitókép: Ivan Korcok Facebook-oldala

 

Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy kedden tiltakozó jegyzéket küld Igor Bratčik orosz nagykövetnek, amiért az nyilvánosan támogatta a Smert.

 

Az ügy háttere, hogy Robert Fico (Smer-SD) meghívta Oroszország és Fehéroroszország nagyköveteit a hétfői, a szlovák nemzeti felkelés alkalmából szervezett ünnepségre.

 

„Felháborító, hogy a smeresek egy emberként kiálltak a szomszédunk ellen brutális háborút folytató állam hivatalos képviselője mellett”

 

fogalmazott Korčok, aki szerint a Smer lábbal tiporta azok emlékét, akik életüket adták a szabadságért, és a helyes oldalon harcoltak a SzNF-ben.

 hirdetes_300x300  

 

„A Smer már definitíve és hivatalosan – nem csak verbálisan – az agresszor oldalán áll és támogatja az Ukrajna elleni háborúban”

 

fogalmazott a szlovák külügyminiszter. Egyúttal tiltakozó jegyzéket küld az orosz nagykövetnek, amiért olyan pártot támogatott, amely nyíltan együttműködik az extrémistákkal, akik nem határolódtak el a holokauszttól és az SzNF-ünnepségeken fekete lobogókat akasztottak ki.

 

Korčok szerint az orosz diplomata ezzel nyíltan beavatkozott Szlovákia belpolitikájába, ami szembemegy a külügyi diplomácia alapelveivel.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!