Nyitókép: Getty Images

 

A Kreml kedden figyelmeztette az Európai Uniót, hogy következményei lesznek annak, ha megnehezíti az oroszok utazását – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Hozzátette: Moszkva nem hagyja válasz nélkül az Unió ilyen lépését, és eltökélt szándéka, hogy megvédje polgárai érdekeit.

 

Peszkov rámutatott, hogy az uniós országok eltérően vélekednek az orosz turistáknak szóló vízumkiadás esetleges betiltásáról.

 

„Brüsszel és az egyes európai fővárosok lépésről lépésre demonstrálják az ész teljes hiányát… Az őrültséggel határos irracionalitás keveréke teszi lehetővé azt, hogy ilyen döntések (a vízumtilalom) egyáltalán megvitatásra kerüljenek“

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá Peszkov.

 

Egyes tagállamok – különösen az Oroszországgal szomszédosak – teljes mértékben támogatják az orosz turisták EU területére való beutazásának tilalmát, mások aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy ezzel a módszerrel ellehetetlenítenék az orosz disszidensek külföldre utazását. Németország és Franciaország például e tekintetben nem ért egyet az általános tilalommal.

 

Az EU-tagállamok külügyminiszterei kétnapos informális találkozó keretén belül tárgyalnak erről a témáról, amely kedden kezdődik Prágában.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.