Nyitókép forrása: mandiner.hu

 

Semmi sem drága, ha közösből van fizetve, és ez a brüsszeli hozzáállás sosem mutatkozott meg egyértelműbben, mint most. Az Európai Bizottság és Európai Parlament erős (liberális) emberei arra szólítják fel a kontinens lakosságát, hogy takarékoskodjon az árammal, tűrje a hideget, fizesse az amerikai érdekeknek tetsző, de európai gazdaságot és munkahelyeket megtizedelő háborút, kölcsönöket vegyen fel egy bajba jutott ország korrupt kormányzata finanszírozására. Közben ugyanezek a uniós tisztviselők közpénzekből harácsolnak, luxusban élnek, inflációval kiigazított fizetéseket intéznek el maguknak, ami még alapjáraton is botrányosan és érdemtelenül magas.

 

Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, az Európai Bizottság mindenféle szolidaritásra meg belga jogszabályokra hivatkozva 8,5 százalékkal emelte meg a brüsszeli adminisztráció 60 ezer fős hivatalnok-hadseregének fizetését. Csak Ursula von der Leyen fizetése havi 2500 euróval nőtt a hírek szerint.

 

Verhofstadt

 

De nincsenek egyedül. A V4NA hírügynökség információira hivatkozva a Magyar Nemzet írta meg, hogy a magyargyűlölő, szélsőliberális Guy Verhofstadt közpénzből több százezer euró értékben újította fel luxusvilláját.

 hirdetes_810x300  

 

A Renew Europe balliberális EP-frakció tagja, egykori belga miniszterelnök egy 17. században épült, felújított, folyóparti műemléképületben él. Ennek luxuskényelmét élvezve szorgalmaz még több oroszellenes szankciót, fegyvert és pénzt Ukrajnának.

 

És hogy ő is betartsa a sokat emlegetett takarékosságot, saját, egyébként is busás fizetése helyett közpénzekből renováltatta műemlék lakhelyét. A teljes költség 820 ezer euró volt, ebből több mint 327 ezer eurót a belga adófizetők vállalták át – természetesen tudtuk nélkül és akaratukon kívül.

 

A genti városi tanács most azzal védi a védhetetlent, hogy az összeget az épület kapta, nem a tulajdonos. Hatalmas a botrány miatta Belgiumban, így nem lehet csodálkozni azon, hogy a kínos helyzetbe kerülő Verhofstadt napi szinten ontja magából az Orbán-fóbiás, demagóg, magyargyűlölő nyilatkozatokat, csakhogy elterelje a figyelmet a fenti történetről. De nincs egyedül, akinek magyarákozdnia kell.

 

 

Az érinthetetlen elit városa

 

A Putyin elleni harcban bárki más vagyonát teketóriázás nélkül feláldozó bizottsági hivatalnokok között is vannak túlságosan is nagylábon élők. Frans Timmermans például azt kéri Európától, hogy az emberek mossanak kevesebbet, egyenek kevesebb húst, mondjanak le az olcsó orosz gázról és vegyenek drága amerikai alternatívát, fázzanak a téli hónapokban.

 

A Magyar Nemzet így foglalta össze a felháborító valóságot:

 

„Tervuren az Európai Unió brüsszeli intézményeitől mindössze 15 perces autóútra található. Amikor a V4NA stábja megérkezett a kisvárosba, luxusházak erdejében találta magát. Ha a Google térképén madártávlatból megnézzük a telkeket, látható, hogy medencék és sportpályák is tartoznak a luxusingatlanokhoz.

 

Láthatóan nem spórolnak az energiával, hiszen a medencéket fűteni, tisztítani kell, a sportpályákhoz néhol pedig profi kivilágítás is jár.

 

Napelemet, napkollektort sem sok házon látni, és a házak errefelé nem az átlagos európai adófizetők pénztárcájának lettek kitalálva, hiszen 1,5-2 millió eurót is elkérnek egy-egy ilyen villáért. A 23 ezres lélekszámú kisvárosban több iskola is található, ahol túlnyomó többségében a brüsszeli buborékban élő elit gyermekei tanulnak.”

 

 

Sokat elárul, hogy néhány perc forgatás után megjelentek a rendőrök, és a V4NA csapatától elvették a mobiljaikat, kipakolták az autójukat. Mindez nyilvánvaló jogsértés, sőt, jogállamisági eljárásért kiált, de nyilván az európai közembereknek kell ebben is megértőnek lennie, hiszen a választóikat kisemmiző elitet értelemszerűen fokozottan kell védeni…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.