Nyitókép: Twitter

 

Súlyos vasúti baleset történt Horvátországban péntek este, az első jelentések szerint a mozdonyvezető és a kalauz is életét vesztette, tizenegyen pedig megsérültek.

 

A közép-horvátországi Novska közelében, Zágrábtól mintegy 100 kilométerre délkeletre egy személyvonat beleütközött egy meghibásodás miatt várakozó tehervonatba. A szerencsétlenség következtében több vagon felborult – közölte a Jutarnji List horvát napilap.

 

A lap értesülései szerint a baleset során három ember vesztette életét, köztük a mozdonyvezető és a kalauz is, tizenegy embert pedig kórházba kellett szállítani. A sérültek között külföldi, iráni állampolgárok is.

 hirdetes_810x300  

 

Még az éjjel a helyszínre érkezett Andrej Plenkovic horvát kormányfő és több miniszter is. Plenkovic a sajtónak úgy nyilatkozott: az éjszaka közepén nem lehet megállapítani milyen sebességgel haladt a személyvonat, amikor belecsapódott az előtte meghibásodás miatt álló tehervonatba.

 

A mozdonyvezető nem állt meg a piros jelzőnél. Azt hogy miért, még vizsgálják” – hangsúlyozta a kormányfő, aki a hivatalos Twitter-fiókján közzétett bejegyzésében számolt be a balesetről és fejezte ki részvétét az elhunytak hozzátartozóinak.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!