Nyitókép: Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Oroszország csak feltétel nélküli kapitulációt fogad el Ukrajnától, ha Kijev nem fogadja el Moszkva tárgyalások megkezdésére vonatkozó feltételeit – jelentette ki hétfőn Dmitrij Medvegyev egykori orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

 

„Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy nem fog párbeszédet folytatni azokkal, akik ultimátumokat határoznak meg. A jelenlegi „ultimátumok“ csak gyermeki bemelegítések a jövőbeli követelések előtt, amiket ismer: a kijevi rezsim teljes kapitulációja Oroszország feltételeivel”

 

– írta Medvegyev a Telegramon.

 

 hirdetes_300x300  

A DPA szerint a volt orosz elnök Zelenszkij vasárnapi kijelentésére reagált. Zelenszkij azt mondta a CNN-nek, hogy jelenleg nem érdekli az Oroszországgal folytatott béketárgyalás, mert nem érzi úgy, hogy Moszkva készen áll a konstruktív párbeszédre. Ugyanakkor kannibalisztikusnak minősítette azokat a feltételeket, amelyeket Oroszország a tárgyalások megkezdésekor szabott, mivel apránként „felzabálnák“ Ukrajnát. Zelenszkij azt is kijelentette, hogy Ukrajna célja az Oroszország által megszállt területek visszafoglalása.

 

A tárgyalások kezdetén az oroszok feltételei között szerepelt a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk régió átadása, a Krím orosz területként való elismerése, Ukrajna demilitarizálása és az Észak-atlanti Szövetséghez való csatlakozás megtagadása. Ukrajna viszont az orosz hadsereg által megszállt összes terület visszaadását követelte – emlékeztet a DPA.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.