Külügyek

Így szavaztak a szlovák EP-képviselők a Magyarország elleni balliberális jelentésről

Szlovákia részéről a jelen lévő képviselők többsége támogatta a Magyarország elleni boszorkányüldözést

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta azt a jogállamisági jelentést, amely azt hivatott (politikalag erőltetett motóviációból fakadóan) kijelenteni, hogy Magyarország nem tekinthető többé teljes értékű demokráciának.

 

A jelentés célja, hogy növelje a nyomást az Európai Bizottságon és az Európai Tanácson, hogy határozottabban lépjenek fel Magyarországgal szemben. Didier Reynders, a bizottság igazságügyért felelős biztosa már ki is mondta, hogy Brüsszel az EP által felvetett aggályok legtöbbjével egyetért.

 

A dolognak persze több a füstje, mint a lángja, az EP-nek ugyanis nincs meg a jogköre, hogy utasítsa az Európai Tanácsot a (szavazatmegvonsással végződő) hetes cikkely szerinti eljárás lefolytatásának módjára. Ugyanakkor politikai hisztériát csapva alátámogathatja a Bizottság azon szándékát, hogy a Magyarországnak járó uniós forrásokat megnyirbálják.

 

Szlovákia részéről a jelen lévő képviselők többsége támogatta a Magyarország elleni boszorkányüldözés újabb felvonását jelető jelentés elfogadását. Igennel voksolt az EP-ben

 

 • Vladimír Bilčík (SPOLU),
 • Martin Hojšík (PS),
 • Peter Pollák (OĽANO),
 • Michal Šimečka (PS),
 • Ivan Štefanec (KDH),
 • és Michal Wiezik (PS).

 

Nemmel szavaztak:

 • Miroslav Radačovský (Slovak Patriot),
 • és Milan Uhrík (Republika).

 

Tartózkodott:

 

 • Monika Beňová (Smer),
 • Eugen Jurzyca (SaS)

 

A többi szlovák képviselő nem volt jelen az ülésen. Mindenesetre aligha kétséges, hogy Lucia Ďuriš Nicholsonová (független, korábban SaS) Magyarország ellen voksolt volna. Nem derült ki az sem, hogy döntött volna Robert Hajšel (független) és Miriam Lexmann (KDH).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Fehér István
2022. Sze. 16. 06:09

Ami várható volt, az már elég régen be is következett - az EU jelenlegi vezetése liberális pöcegödröt csinált az unióból! Nem kétséges az sem, hogy mi lenne egy kilépésről szóló népszavazás eredménye, ha azt az ország vezetése merné meglépni!

  Petike
  2022. Sze. 16. 17:50

  tanár úr igen az EU oriási hibát kovetett el ezzel mert kollektív modon bunteti az osszes magyart vagyis azokat is akik nem a Fideszre szavaztak éprlílisban.En mindig is az EU híve voltam hiszen 14 évig Irországban éltem és dplgoztam.Sajnos be kell ismernem hogy a jelenlegi EU vezetok oriási hibákat kovetnek el.Ez így tovább nem mehet.Természetesen azt sem szeretném ha orosz gyarmat lennénk.

   kulcsargeza
   2022. Sze. 17. 13:47

   Petike ha megengedsz egy észrevételt: Te az EP-t csupán azért hibáztatod, mert a magyar választókat kollektívan bünteti. Magyarul egyetértesz az EP rágalmaival.

Bendegúz Ábrahám
2022. Sze. 17. 14:13

Kitenni a nevüket az óriásplakátokra, hogy mindenki lássa, mekkor sz@r alakok...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket