Nyitóép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A jövő hétre elkészülhet az Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter leváltásáról szóló beadvány – jelentette ki Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője szombaton, a közrádió Szombati párbeszéd című műsorában. Elmondása szerint a javaslatot 23 képviselő támogatja, a 21 SaS-es képviselőn kívül ott van köztük Tomáš Valášek (PS) és Miroslav Kollár (SPOLU) is.

 

A rendkívüli ülés összehívásához legalább 30 képviselő aláírására van szükség, tehát még hét hiányzik. Zemanová azt állítja, hogy elsősorban koalíciós képviselőket akarnak megszólítani az ügyben.

 

Megjegyezzük, hogy ez nem lehetetlen feladat, és jól mutatna a sajtóban, ha újabb koalíciós képviselőkről lehetne leírni, hogy Matovič ellen foglaltak állást. Persze, Matovič leváltásához 30 képviselőnél jóval többre lenne szükség: többségre. Ez pedig a különös helyzet ellenére nincs meg. A dilemma az, hogy Matovič leváltásával az SaS visszatérne a koalícióba, és megszűnne a kormányválság, és egy időre elmúlna az előrehozott választások esélye. Ez pedig biztosan nem érdeke a Smernek. Az SaS a „fasisztáknak” bélyegzett képviselőket nem kívánja megszólítani, marad a HLAS – ez viszont nem elég Matovič leváltásához.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.