Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

„Úgy tűnik az oroszoknak még az Oszkil vonal tartásával is gondjai vannak – de eközben a Wagner megy előre a szokásos tüzérségi klopfoló módszerrel” – írta a Facebookon vasárnap délután Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. Szerint a következő hetek döntőek lesznek, és ha az oroszok elveszítik a megszállt Luhanszk megye északi részét, akkor már csak a vereség elismerése, vagy a jelentős eszkaláció marad hátra.

 

„A következő 2-3 hét döntő lesz, ha az oroszok nem tudják Luhanszk északi részét megvédeni, tényleg csak a jelentős eszkaláció marad számukra – vagy a vereség elismerése. Az ukrán ellentámadás komoly eredményeket ért el kevés veszteséggel, de az ukrán morál bírja a nagyobb veszteségeket is.”

 

fogalmazott Demkó.

 

Az eszkaláció kapcsán bejegyzéséből kiderül, hogy az eddigi orosz teljesítménnyel elégedetlen orosz elemzők nem értik, miért nem támadta eddig Moszkva az ukrán vezérkart. Katonai központi vezetés nélkül megszűnne az ukrán régiók közötti csapatmozgások koordinálása, a sorozás, romlana az ukrán haderő vezetettségének minősége a keleti fronton. Az ukrán titkosszolgálatok épületei, az összes hőerőmű lebombázható. Az orosz források szerint Zelenszkij likvidálásával önmagában Oroszország semmit sem nyerne, mert csak jönne helyette egy Zaluzsnij, vagy mások. Ugyanakkor ha Moszkva hadiállapotot hirdetne ki, legalább három katonai körzet potenciálját hívhatná le.

 hirdetes_810x300  

 

„A fentiek azt mutatják, hogy az orosz magabiztosság alaposan megrendült”

 

írja Demkó, hozzátéve, hogy kétségesnek tartja, hogy Zelenszkij vagy az ukrán vezérkar likvidálását az oroszok ennyire könnyen meg tudnák tenni.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!