Nyitókép: www.repubblica.it

 

Megvált egyik képviselő-jelöltjétől a vasárnapi olaszországi választásokon győzelemre esélyes Olasz Testvérek (FdI) párt, miután egy lap kiderítette: a férfi egy nyolc évvel ezelőtti kommentjében pozitívan írt Adolf Hitlerről.

 

A La Repubblica című napilap nemrégiben közölte azt a közösségi médián nyolc éve közzétett kommentet, amelyet a párt jelöltje, Calogero Pisano írt, és amelyben Hitlert „nagy államférfinak” nevezte.

 

A posztfasiszta Olasz Szociális Mozgalomban (MSI) gyökerező FdI elnöke, Girogia Meloni még 1996-ban is „jó politikusnak” nevezte Mussolinit, az elmúlt években azonban igyekezett elhatárolódni a szélsőjobboldaltól, és pártját mérsékelt konzervatív erőként igyekezett meghatározni. Sokan azonban máig azzal vádolják a pártot, hogy neofasisztákat rejteget a soraiban.

 hirdetes_810x300  

 

A vasárnapi olaszországi választásokon nagy esély van arra, hogy az önmagát immár nyugatos, Európa- és Amerika-barátnak tartó párt – két jobboldali partnerével együtt – győzzön, Meloni pedig Olaszország első női miniszterelnöke legyen.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!