Nyitókép: The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

 

Az oroszországi részleges mozgósítás elrendelése után csütörtökön Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma elnöke felszólította a parlament alsóházának képviselőit, hogy jelentkezzenek az ukrajnai háborúba.

 

„A részleges mozgósítás feltételeit teljesítőknek egy különleges katonai műveletben való részvétellel kell segíteniük. A képviselőknek nincs semmilyen védelmük“

 

– írta Vologyin a Telegram platformon.

 

Kiemelte ugyanakkor, hogy a megszállt kelet-ukrajnai Donbasz térségében már több parlamenti képviselőt is bevetettek. Elmondása szerint csak harci gyakorlattal és speciális kiképzéssel rendelkező tartalékosokat hívnak be.

 hirdetes_810x300  

 

Vologyin, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese azt is elismerte, hogy „olyan problémák merülnek fel, amelyek aggasztják a polgárokat”. Az orosz városokban tüntettek a mozgósítás ellen, és arról számoltak be, hogy orosz fiatalok tömegesen hagyták el az országot – emlékeztet a DPA.

 

Az Állami Duma elnöke azt is kijelentette, hogy az orosz csapatok az Észak-atlanti Szövetség erői ellen is harcolnak Ukrajnában. „Ukrajnában NATO-oktatók, NATO-országokból érkezett zsoldosok, technológiák, valamint NATO-s fegyverek és lőszerek vannak“ – írta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.