Petra
  • HUF: 423.09
  • USD: 0.98
  • 12 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Káčer az EU és a NATO egységének szükségességét hangsúlyozta New Yorkban

Káčer kiemelte, hogy Szlovákia érdeke "Ukrajnát megtartani az ENSZ napirendjének középpontjában"

Nyitókép: Rastislav Kácer facebook-oldala

 

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter az EU- és NATO-tagországok egységességét hangsúlyozta New Yorkban, ahol részt vesz az ENSZ közgyűlésén.

 

“Értékelem a gyors döntést az EU-tagországok diplomáciai vezetőinek rendkívüli ülésének összehívásáról röviddel azután, hogy az orosz agresszor közvetlen szomszédunkkal szemben a feszültség eszkalációja mellett döntött”

 

mondta Káčer, aki szerint az EU országainak késznek kell lenniük arra, hogy Oroszország tovább fogja fokozni lépéseit, ezért “hangosan és egyértelműen el kell ítélniük” bármilyen döntést, amely a megszállt ukrán országrészek Oroszországhoz való csatolásáról szólnak.

 

Káčer hangsúlyozta, hogy az ilyen lépés ellentétes a szlovák érdekekkel, mivel a határok megváltoztatása fegyverekkel történik, emellett az etnikai alapelvek szerint is minden lehetséges nemzetközi joggal szembemegy.

 

Az új szlovák külügyminiszter szerint csakis Oroszország felelős az élelmiszerbiztonság veszélyeztetéséért, nem pedig az EU és annak szankciói, amelyek nem a globális élelmiszer-kereskedelmet célozzák.

 

Káčer kiemelte, hogy Szlovákia érdeke “Ukrajnát megtartani az ENSZ napirendjének középpontjában” és folytatni a párbeszédet partnereivel.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket