Nyitókép: AP Photo/Gregorio Borgia

 

Vlagyimir Putyin orosz elnököt nyomás alá helyezték, hogy indítson hadműveletet Ukrajnában és állítson fel új kormányt Kijevben – ezt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök csütörtökön az olasz RAI televíziónak adott interjújában mondta el.

 

„Putyinra nyomást gyakorolt ​​az orosz nép, a pártja, a miniszterei, hogy álljon elő ezzel a különleges művelettel“

 

– mondta Berlusconi. A volt olasz kormányfő szerint Moszkva eredeti terve az volt, hogy „egy hét alatt“ beveszik Kijevet, leváltják Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kormányát egy „tisztességes emberekből álló kormányra“, majd távoznak.

 

 hirdetes_300x300  

„Nem értettem, hogy az orosz csapatok miért vannak szétszórva Ukrajnában, miközben úgy gondoltam, csak Kijev környékén kellene csoportosulniuk“

 

– mondta.

 

Berlusconi azt is felvetette, Moszkva azon döntése, hogy megtámadja Ukrajnát, válasz volt a kelet-ukrajnai szakadárok felhívására. Hozzátette: szeparatista vezetők jöttek a Kremlbe, és azt mondták Putyinnak: „Kérlek, védjetek meg minket, mert ha nem védtek meg bennünket, nem tudjuk, hová jutunk“.

 

Berlusconi pártja, a Forza Italia annak a jobboldali hármas koalíciónak a tagja, amely a vasárnapi olaszországi parlamenti választások favoritja.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!