Nyitókép: AP Photo

 

Oroszország a népszavazások után a lehető leggyorsabban annektálni akarja a megszállt ukrán területeket. A négy régió integrálásának folyamata gyors lehet – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken.

 

Peszkov egyúttal hangsúlyozta, hogy Ukrajnának az e területek feletti ellenőrzés visszaszerzésére tett kísérleteit az Orosz Föderáció elleni támadásként fogják értelmezni. Vlagyimir Putyin orosz elnök már kijelentette, hogy minden eszközt bevet a területek megvédésére.

 

Pénteken a reggeli órákban megkezdődött a népszavazás a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban, valamint Zaporizzsja és Herszon régió egyes részein. Az említett területek lakói jövő hét keddig dönthetik el, hogy az Orosz Föderációhoz való csatlakozás mellett vagy ellene vannak.

 hirdetes_400x285  

 

Sem a Nyugat, sem Ukrajna nem ismeri el az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazást. A szavazást nem tekintik legálisnak, mert Ukrajna beleegyezése nélkül, hadiállapot idején zajlik, és nem felel meg a demokratikus normáknak – emlékeztet a DPA.

 

Peszkov pénteken azt is elmondta, hogy jelenleg nincs alapja Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásoknak.

 

Ukrajna megszállt régióiban megkezdődött a népszavazás az Oroszországhoz való csatlakozásról

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!