Nyitókép: AP photo

 

Az Európai Unió szankciókat vezet be az Ukrajna megszállt régióiban keddig zajló, az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló illegális, Moszkva által támogatott népszavazások szervezői ellen. Ezt Josep Borrell, az uniós diplomácia vezetőjének szóvivője, Peter Stano mondta el az újságíróknak – írja az AFP ügynökség.

 

„Minden embernek, aki részt vesz az illegális, illegitim népszavazáson (az annektálásról), következményekkel kell szembenéznie“

 

– közölte Stano. Egyelőre nem világos, hogy ezek az intézkedések milyen formában fognak megvalósulni.

 hirdetes_400x285  

 

A kelet-ukrajnai önjelölt köztársaságok – Donyeck és Luhanszk –, valamint a dél-ukrajnai Herszon és a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régió megszállt részein az oroszok által kinevezett képviselők szeptember 23-tól 27-ig népszavazást szerveztek az Oroszországhoz való csatlakozásról.

 

Az EU már a múlt héten jelezte, hogy törvénytelennek tekinti az orosz megszállók által kikényszerített népszavazásokat, és további lépéseknek tekinti Ukrajna szuverenitásának és függetlenségének aláásására.

 

Több ország is bejelentette, hogy nem ismeri el az említett álnépszavazások eredményét úgy, mint például a Krím-félsziget Oroszországhoz csatolásáról szóló vitatott népszavazást, amelyre 2014-ben került sor.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!