Külügyek

Csehország újra bevezeti a határellenőrzéseket a cseh-szlovák határon

Az egyre súlyosbodó és "precedens nélküli" illegális migráció miatt

Nyitókép forrása: illusztráció/Polícia Slovenskej Republiky

 

Csehország az egyre súlyosbodó illegális migráció miatt újra bevezeti a határellenőrzéseket Szlovákiával közös határszakaszán. Az intézkedés szerdáról csütörtökre virradóra, éjféltől lép életbe, meghatározatlan ideig – jelentette be Petr Fiala cseh miniszterelnök hétfőn este.

 

“Több alkalommal egyeztettem a szlovák belügyminiszterrel és kértem a szlovák felet, hogy teljesítse a nemzetközi jogszabályokból adódó kötelezettségét, vagyis a Csehországgal kötött visszafogadási megállapodást. (…) Nagyon enyhén fogalmazva diplomáciai lépésekkel nem sikerült elérnünk, amit akartunk”

 

mondta a sajtónak Vít Rakušan cseh belügyminiszter. Hozzátette, hogy bizonyos helyeken lehet majd átlépni a határon, és lesznek szúrópróbaszerű ellenőrzések is. A cél hivatalosan az illegális migráció ellenőrzés alatt tartása.

 

“Amit ebben az évben tapasztalunk, az precedens nélküli migrációs helyzet”

 

tette hozzá Rakušan. 2022-ben a cseh rendőrség 11 ezer illegális bevándorlót kapott el, a migrációval kapcsolatosan pedig a hatóságok fokozott aktivitást észleltek a szervezett bűnözés és az embercsempészek részéről.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Andras
2022. Sze. 27. 09:22

Na neeee...hát hol a tolerancia meg a szolidaritás?Ezt az aljas húzást a regnáló cseh kormánytól nem vártam volna!Ennyit a progresszívekről!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket