Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A lengyelek csaknem 60 százaléka ellenzi a Nyugat által bevezetett Moszkvával szembeni szankciók enyhítését – annak ellenére, hogy ez tartósan magas energiaárakat jelent. Mindez az SW Research ügynökség felmérésének eredményéből derült ki, amit a Rzeczpospolita című lengyel napilap tette közzé vasárnap.

 

A felmérés szerint a lengyelek 57 százaléka gondolja úgy, hogy a Nyugatnak hatályban kell tartania az Oroszországgal szemben az ukrajnai háború miatt alkalmazott korlátozásokat, a megkérdezettek 16 százaléka pedig ezzel ellentétes véleményt nyilvánított. A válaszadók további 24 százaléka nem tudott dönteni a kérdésben.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak (67 százalék) határozottabban hajlandók érvényben tartani a szankciókat, mint a nők (54 százalék). Az idősebb, 50 év feletti válaszadók szintén nagyobb támogatói a szankcióknak (68 százalék), mint a fiatalabb, 24 év alatti polgárok (43 százalék).

 hirdetes_810x300  

 

Az SW Research ügynökség 800 felnőtt válaszadó reprezentatív mintáján végzett online felmérést szeptember 27. és 28. között.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.