Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke további orosz reakciókat jelentett be az ukrán hadsereg hadműveleteivel kapcsolatban. Az AFP ügynökség szerint a volt orosz elnök ezt hétfőn a Telegramon közzétett bejegyzésében írta.

 

„Az első epizódnak vége, de jönnek a következők“

 

– írta Medvegyev, aki az ukrajnai háború kitörése óta Ukrajna és a Nyugat egyik legádázabb ellensége.

 

  hirdetes_300x300   

Azon meggyőződésének is hangot adott, miszerint a jelenlegi ukrán rezsim „állandó, közvetlen és egyértelmű fenyegetést“ fog jelenteni Oroszország számára. Kifejezte azon véleményét is, hogy Oroszországnak ezért – állampolgárai és határai védelme mellett – jövőbeli céljaként „Ukrajna politikai rezsimjének teljes lebontását” kell kitűznie.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök is kommentálta a helyzetet, és megígérte, hogy folytatják a válaszadást, ha Ukrajna nem hagy fel az orosz infrastruktúra elleni támadásokkal. Putyin szerint a precíziós irányítású fegyverekkel végrehajtott orosz támadás reakció volt az „ukrajnai terrortámadásokra“. Kifejtette, hogy az ukrán titkosszolgálat, az SBU „három terrortámadást“ hajtott végre a kurszki atomerőmű ellen, és megpróbálta „szabotálni a Török Áramlat gázvezetéket“.

 

Putyin: Az ukrán városok elleni támadások megtorlásul szolgálnak a Kercsi híd felrobbantásáért

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.