Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

Az Európai Bizottság biztosai és az Európai Parlament liberális képviselői arrogáns felszólalásokban azt „kérték” az EU lakosságától, hogy Ukrajnáért vállalni kell a „kellemetlenségeket”, amelyeket az oroszellenes szankciók okoznak. A lakosság vállalja is, mivel nem nagyon tehet mást, miközben a brüsszeli bürokraták saját fizetésüket megemelik, kiigazítva az inflációval, ráadásul visszamenőleg lesz érvényes az intézkedés. Ez a 7-8 százalékos plusz több száz, egyes esetekben több ezer eurós fizetésemelést jelent. Ez az ő vállalásuk a megpróbáltatásokból.

 

Hónapok óta azt hallani, hogy Ukrajna érdekében és Európa orosz energiától való függetlenedése érdekében a lakosságnak vállalnia kell a szankciók kellemetlen hatásait: az áremelkedést és az energiamegszorításokat.

 

Közben az uniós tisztviselők egyébként is felháborítóan magas fizetésüket egy új intézkedéssel kiigazították az inflációval. A belgiumi szabályokra hivatkozva így 7 végül hét százalékkal kapnak nagyobb fizetést, ráadásul visszamenőleg, július 1-jéig számolva megkapják az összeget.

 

 hirdetes_300x300  

A nemrég túlzott amerikai irányultsága miatt pellengérre állított Ursula von der Leyen bizottsági elnök fizetése 2000 euróval nő meg, míg egy mezei EP-képviselő alapfizetése 623 euróval emelkedik. Az uniós biztosok fizetése 1460 euróval hízik meg.

 

Az egész intézkedés csak erre az évre 98 millió eurós cechet jelent a közös kasszából.

 

Miután így bebiztosították magukat, a baloldai-liberális többségű EP és Brüsszel is újabb szankciós intézkedéseket sürget Oroszország ellen.

 

A magas fizetések mellett az EU tisztviselői más kiváltságokat is élveznek. Például külföldi munkavégzési támogatást kapnak, rendkívül magas családi pótlékban részesülnek, elszámolhatják irodai bútorköltségeiket, és még háztartási támogatást is kapnak.

 

Könnyű ilyen helyzetben szankciókat sürgetni, miközben egész Európában súlyos méreteket ölt az infláció.

 

Csak halkan jegyezzük meg, hogy a brüsszeli biztosok korábban óva intették a tagállamokat és a vállalatokat a fizetések emelésétől, mivel az inflációgerjesztő lehet…

 

“Európa amerikai elnökeként” ír a Politico von der Leyenről. Kezd visszaütni a Washingtonnal kötött túl szoros szövetség

 

Körkép.sk, rmx.news

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!