Nyitókép forrása: twitter/LogKa

 

Fehéroroszországba már befutottak az első vonatok tele orosz katonákkal és haditechnikával. Erről Valerij Revenko, a fehérorosz védelmi minisztérium nemzetközi katonai együttműködését koordináló osztály vezetője posztolt a Twitteren. Az ő közlése szerint 9 ezer orosz katona érkezik a következő napokban Fehéroroszországba.

 

Az orosz katonákkal együtt érkező járműveken új jelzés látható, ugyanúgy fehérrel felfestve, mint amit a februárban kezdődő invázióban a különböző irányból támadó orosz egységeknél lehetett látni. Az új jelzés egy fehér háromszögbe írt 2-es szám.

 

A helyzet feszült, Alekszndr Lukasenka belorusz elnök a múlt héten arról beszélt, hogy Litvánia és Lengyelország Ukrajnával együtt Fehéroroszország megtámadását tervezi. Erre válaszul Minszk orosz katonai csoportok telepítését helyezte kilátásba az ország nyugati határaihoz, vagyis a Lengyelországgal és Litvániával közös határszakaszra.

 

 hirdetes_810x300  

Fennáll a lehetősége, hogy Fehéroroszország belép a háborúra, ám erre konkrét jelek vagy bizonyítékok még nincsenek. Ha belépne, az az orosz-ukrán háború veszélyes kiszélesedését hozná magával.

 

 

Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!