Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Maroš Žilinka főügyész elutasította azokat a vádakat, miszerint orosz propagandát és álhíreket terjesztene. Azt állítja, hogy az Ukrajnában folyó háborút a kezdetektől elítéli és felajánlotta szükség szerinti segítségét az ukrán ügyészségnek.

 

„Ami pedig az én viszonyulásomat illeti az ukrajnai háborúhoz, az a kezdetektől világos és változatlan”

 

mondta Žilinka, hozzátéve, hogy az őt ért bírálatok politikai és lejárató céllal születtek.

 

„Hosszú ideje érnek engem támadások (…) és sajnos ebben az államfő is érintett. Azzal vádolnak, hogy valamilyen álhírt terjesztettem, hogy az orosz propaganda terjesztője vagyok”

 

 hirdetes_300x300  

mondta.

 

Žilinkát azért támadták, mert egy, a rendőrség által álhírnek minősített információt tett közzé saját Facebook-profilján, miszerint a ladomérvágási (Ladomirová, Felsővízközi járás) cári orosz katonák sírjait feldúlták.

 

Žilinka most azt állítja, hogy nem mások információit vette át, hanem saját, hivatalból kapott információi alapján közölte a posztot, és „kötelességének” érezte reagálni.

 

A főügyész keményen odaszólt Heger kormányfőnek is, aki korábban azt mondta Žilinkáról: „Ha a szlovák főügyész az orosz nagykövet hatása alatt közöl bejegyzéseket, hát elgondolkodtat a függetlenségét illetően”.

 

Erre reagálva Žilinka kijelentette:

 

„Nem tudom, hogy kinek a befolyása alatt dönt maga [a kormányfő], de én csak és kizárólag a törvény alapján”

 

mondta.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.