Nyitókép forrása: pxhere.com

 

A Fehér Ház foglalkozik az orosz alumínium importjának teljes tiltásával, de a rá kivetett vámok emelésével is. Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja így próbálja növelni az orosz gazdaságon lévő nyomást.

 

Csakhogy az alumínium kulcsfontosságú gyártási elem az ipar és építőipar legtöbb területén, ezért nem olyan könnyű megválni tőle. A helyzetet jól illusztrálja, hogy pusztán a tiltás felmerülése is meglódított az alumínium globális piaci árát.

 

A fém importja eddig egyszerűen azért nem került szankcióintézkedés hatálya alá, mert az az amerikai piacot is súlyosan érintette volna. Amerika pedig Európánál nagyságrendekkel jobban figyel arra, hogy ne neki kelljen viselnie a szankciók negatív hatásait.

 

 hirdetes_300x300  

Oroszország Kína után a világ második számú alumíniumexportőre. Az USA saját igényének 10 százalékát Oroszországból szerzi be.

 

Nagyon beszédes ugyanakkor a világ második számú fémipari és bányászati vállalatának hétvégi kijelentése. A cég vezérigazgatója szerint az orosz alumínium „korlátlan beáramlása” az USA-ba csökkenti az észak-amerikai gyártók versenyképességét…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.