Nyitókép: Reuters via Handelsblatt

 

Előrehozott parlamenti választásokat követel a brit ellenzéki Munkáspárt elnöke, Keir Starmer és a Liberális Demokraták vezetője. Starmer szerint Nagy-Britannia nem engedheti meg magának a káoszt, amit a Konzervatív Párt okozott. Aláhúzta, hogy a „munkáspárti kormány” biztosítja a szükséges stabilitást és vezetést – írta a közösségi oldalon. Hozzátette: a gazdasági növekedésre és a dolgozó emberekre kíván koncentrálni. Szerinte a konzervatívok tönkretették az állami költségvetést és a hétköznapi emberek millióit.

 

A Liberális Demokraták vezetőjének szavai szerint Boris Johnson előző miniszterelnök cserbenhagyta az országot, utódja, Liz Truss pedig kárt tett a gazdaságban.

 

„Nincs szükségünk egy újabb konzervatív miniszterelnökre, aki válságból válságba botladozik. Parlamenti választásokra van szükség, el kell tüntetni a konzervatívokat a hatalomból, és valódi változásra van szükségünk.”

 

– mondta. Liz Truss brit miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy lemond miniszterelnöki tisztségéről. Mindössze 44 napig volt hivatalban.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!