Nyitókép: HANDOUT / AFP

 

Emmanuel Macron francia elnök vatikáni látogatása során arra buzdította Ferenc pápát, hogy diplomáciailag vegyen részt az ukrajnai békéért folytatott erőfeszítésekben.

 

Felszólította, hogy telefonon vegye fel a kapcsolatot Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és Kirill moszkvai pátriárkával, valamint Joe Biden amerikai elnökkel – tájékoztatott a Le Point hírmagazin kedden.

 

„Szükségünk van arra, hogy az Egyesült Államok tárgyalóasztalhoz üljön, és támogassa az ukrajnai békefolyamatot”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a francia elnök a pápával folytatott találkozón.

 

Macron szerint Joe Biden bizalmi viszonyban áll a pápával. A pápa tehát befolyásolhatja őt a Haitiben és az Ukrajnában zajló amerikai szerepvállalás kapcsán – véli Macron.

 

A francia elnök római konferencián elmondott beszédében az ukrajnai békét szorgalmazta, hangsúlyozva, hogy az ukránok maguk döntik el, mikor és milyen feltételekkel lehet békét kötni Oroszországgal.

 

Ami Oroszország ukrajnai invázióját illeti, Ferenc pápa a február 24-i kirobbanása óta következetesen elítélte a konfliktust, miközben diplomáciai párbeszédet próbált fenntartani Moszkvával és a Kreml álláspontjait fenntartás nélkül támogató orosz ortodox egyházzal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.