Nyitókép forrása: pxhere

 

A brüsszeli Politico liberális nap már temeti a belső égésű motorokat, miután múlt csütörtökön az uniós törvényhozók megállapodtak abban, hogy 2035-től az összes újonnan forgalomba hozott személygépkocsinak és kisteherautónak zéró károsanyag-ibocsátásúnak kell lennie. A mainstream ünnepel, hatalmas sikerről írnak, amely az Európai Unió klímapolitikájának dominanciáját támasztja alá. Ez a siker azonban azt jelenti, hogy az EU halálra ítélte a belső égésű motorokat, amelyek több mint egy évszázadon át garantálták a kontinens gazdasági erejét.

 

A dolog pikantériája, hogy az újabb láblövést egy olyan ország hozta végül hivatalosan tető alá, amelynek gazdasága szintén a belső égésű motorokra épül. A javaslatot ugyanis Jan Huitema – az EP képviseletében – és az EU soros elnökségét betöltő Csehország – az Európai Tanács képviselője – írta alá.

 

A javaslat nemcsak az új autókat szabályozza be, hanem a már forgalomban lévőket. Eszerint 2030-ra a személygépkocsik összesített károsanyag-kibocsátását 55, a kisteherautókét 50 százalékkal kell visszavágni a 2021-es szinthez képest.

 

 hirdetes_810x300  

A megállapodást a tagállamokon nem lehet egyszerűen behajtani, ám annál erősebb jelzést jelent, ami majd beépült az árakba.

 

Nem mellesleg – és erről kevesebb szó esik – a zérókibocsátású autók zöme elektromos, elvileg ez lenne az új az irány, ám ezen a téren Európa jelentős versenyhátrányban van az USA-val szemben. Magyarul, míg a belső égésű motorok esetében Európa domináns tudott lenni, az új, zérókibocsátású piacon erre jóval kevesebb esélye mutatkozik. Főleg, hogy épp tartós energiaéhség van kialakulóban.

 

A zérókibocsátás kierőszakolása egyébként enyhén szólva is megosztja az EU vezető országait. Franciaország a hibrid autóinak gyártását félti. Olaszország drága luxusmárkáinak sorsáért aggódik. Azon pedig már meg sem lepődhetünk, hogy a megállapodás Németország számára jelentheti a legnagyobb csapást – és vele minden beszállító országának.

 

A német kormányban csaknem szakadás következett be. A környezetvédelmi és a gazdasági minisztériumot vezető Zöldek az uniós zérókibocsátás mellett kardoskodtak, míg a pénzügyminisztériumot és a közlekedésügyi tárcát vezető szabaddemokraták kivételeket és időbeli engedményeket akartak elérni. A végeredmény a Zöldek győzelméről árulkodik.

 

Ugyanakkor múlt pénteken, az uniós diplomaták zárt ülésén Magyarország – Olaszország, Románia és Szlovákia erős támogatása mellett – azért lobbizott, hogy az Európai Bizottság fogadja el a szintetikus üzemanyagok használatát, amivel maradna egy kiskapu a belső égésű motorok előtt.

 

Hogy milyen lesz a gyakorlati megvalósítás, azt nem tudni. De ha az EU ezt véghezviszi, akkor – ahogy a Politico írja – Európában a múlt héten lezárult egy 150 éves korszak. A sajtóban az ilyen szuperlatívuszokat előszeretettel alkalmazzák, mi azért hozzátesszük, hogy 2026-ban a megállapodás felülvizsgálatra kerül – az pedig új kormányokat, új Európai Bizottságot, Parlamentet jelent, talán új gazdasági irányokkal…

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!