Nyitókép: AP Photo/Sam Mednick

 

Helyreállították a víz- és áramellátást Kijevben, miután az orosz rakétatámadások hétfőn áramszünetet és vízellátási problémákat okoztak. Ezt Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere jelentette be kedden.

 

„A kijevi lakosok háztartásainak vízellátása teljesen helyreállt… Az áramellátás szintén helyreállt“

 

–  írta Klicsko a Telegramon.

 

 hirdetes_300x300  

Az ukrán metropolisz polgármestere egyúttal arról tájékoztatott, hogy továbbra is lesznek tervezett fennakadások az áramszolgáltatásban az „agresszor barbár támadásai után az energiarendszerben kialakult jelentős hiány miatt“.

 

Az ukrán hadsereg közölte, hogy Oroszország 55 cirkálórakétát és több tucat más lőszert lőtt ki Ukrajna területére hétfőn. Olekszij Aresztovics, az ukrán elnök tanácsadója úgy jellemezte ezeket a támadásokat, mint az Orosz Föderáció hadserege által Ukrajna területén végrehajtott „egyik legkiterjedtebb ágyúzást“. De azt is elismerte, hogy a továbbfejlesztett légvédelemnek köszönhetően, amely magában foglalja a nyugati országok segítségét is, a károk nem olyan súlyosak, mint lehetne.

 

Ukrán tisztviselők szerint az orosz támadások az elmúlt hónapban az ukrán erőművek hozzávetőleg egyharmadát megsemmisítették, ezért arra szólítják fel az ország lakosságát, hogy takarékoskodjanak az árammal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!