Nyitókép: AP Photo/Martin Meissner, Pool

 

A G7-es államok csoportosulása nem engedi, hogy Oroszország ezen a télen „kiéheztesse“ Ukrajna lakosságát – jelentette ki Annalena Baerbock, a német diplomácia vezetője a G7-ek külügyminisztereinek csütörtöki ülésén.

 

„Nem engedjük, hogy a háború brutalitása idősek, gyerekek, fiatalok és családok sokaságát éheztesse a tél folyamán”

 

– jelentette ki Baerbock a miniszteri találkozó kezdete előtt.

 

Egyúttal felsorolta azoknak a tárgyaknak a listáját, amelyek „Ukrajna téli segélycsomagjának“ részét képezik – generátorok, fűtőtestek, sátrak, ágyak és takarók.

 hirdetes_300x300  

 

Baerbock a G7-országok nevében beszélt Észak-Koreáról is, amely nemrég újabb ballisztikus rakétasorozatot lőtt ki. Kijelentette, hogy „a G7-államok a lehető leghatározottabban elítélik a nemzetközi jog megsértését“.

 

A német külügyminiszter, akinek országa jelenleg a G7 elnöke, azt is hozzátette, hogy a G7 kész Kínát versenytársának nevezni.

 

„Japán (a G7 következő elnöklő ország) többször is rámutatott arra, hogy Kína az elmúlt években megváltozott, és már nemcsak partner a nemzetközi kérdésekben, hanem versenytárs és ellenfél is“

 

– jelentette ki Barebock.

 

A Németországon és Japánon kívül Kanadát, Franciaországot, Olaszországot, az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát magában foglaló G7-csoport külügyminiszterei péntekig a németországi Münsterben tárgyalnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!