Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Jeff Chiu

 

Nem nagyon láthattunk még ilyet egy multicégnél. A Twitter pénteken ideiglenes bezárta irodáit, és megvonta dolgozóitól a hozzáférést a belső rendszerekhez. Csütörtökön azt közölték az alkalmazottakkal, hogy majd e-mailben kapnak értesítést arról, elbocsátják-e őket vagy sem – írja a Reuters.com. Ezek az elbocsátások elvileg még pénteken lezajlanak.

 

Elon Musk, a közösségi platform új tulajdonosa a Reuters forrásai szerint a Twitter 3700 alkalmazottját akarja elbocsátni, vagyis az alkalmazottak felét. Musk ezenkívül költségcsökkentést és hatékonyabb munkamorált akar érvényesíteni a cégben.

 

Musk azt is ígérte, hogy helyreállítja a szólásszabadságot a közösségi hálón. A bejelentésekre a Twitteren nagy tételben hirdető cégek kivárással reagáltak. A Volkswagen felfüggesztette a fizetett hirdetéseit. A General Motors és a General Mills ugyanígy döntött.

 

 hirdetes_300x300  

Tény azonban, hogy úgy ahogy volt, elbocsátották a cég „kurátori” csapatát, azokat, akik a legnépszerűbb tartalmakat kiemelték vagy kontextusi megjegyzéseket fűztek hozzájuk. A cég indiai kommunikációs csapatát szintén kirúgták.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.