Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Andrew Kravchenko

 

A kijevi hatóságok már arra készülnek, hogy az ukrán főváros áramellátása teljesen megszűnik, ezért terveket készítenek elő a még ott lévő 3 millió lakos evakuálására – írja a The New York Times.

 

Október 10. óta az orosz rakétacsapásokban az ukrán energetikai infrastruktúra 40-50 százaléka megszűnt létezni. A legutóbbi országos szintű áramszünetben 4,5 millió háztartás maradt áram nélkül.

 

Áramellátás nélkül nincs fűtés, sem víz. Kijevben jelenleg már több mint 1000 melegedőközpontot hoztak létre, ahol az áram és fűtés nélkül maradó lakosok kereshetnek menedéket a télen. A kijevi városvezetés szerint Oroszország folytatni fogja a támadásokat, aminek következtében Kijev „teljes energetikai rendszere megsemmisülhet”.

 

 hirdetes_810x300  

A jelenlegi biztonsági rendszer úgy működik, hogy a városvezetés az energiaellátás megszűnése előtt legalább 12 órával értesítést kap. Ha ez bekövetkezik, értesítik a lakosságot, és felszólítják őket a város elhagyására. Mindezzel együtt azt állítják, hogy a jelenlegi helyzet még kezelhető, de ez gyorsan megváltozhat.

 

NYtimes.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!