Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kérte Washingtont, hogy maradjon egységes Ukrajna támogatását illetően. A keddi félidős amerikai kongresszusi választások eredményei ugyanis hatással lehetnek erre a támogatásra.

 

„Kérlek benneteket, hogy tartsátok meg szilárdan az egységet úgy, ahogyan eddig is, egészen addig a napig, amikor mindannyian meghalljuk azokat a fontos szavakat, amelyekről álmodozunk… amíg nem halljuk, hogy végre eljött a béke”

 

– mondta Zelenszkij videóbeszédében, amit kedd este a philadelphiai Nemzeti Alkotmányközpont (NCC) épületében adtak le azon az ünnepségen, amelyen az ukrán elnöknek átadták az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetését, a 2022-es szabadságérmet.

 

 hirdetes_300x300  

 „A demokráciáknak nem szabad megállniuk a győzelem felé vezető úton”

 

– mondta Zelenszkij. Az ukránoknak más a véleményük az életről és a politikáról úgy, mint minden demokratikus társadalomnak is.

 

„Amikor azonban Oroszország úgy döntött, hogy megsemmisíti szabadságunkat és letörli Ukrajnát a világtérképről, azonnal egyesültünk, és ezt az egységet azóta is fenntartjuk”

 

– közölte.

 

A republikánusok a keddi választásokon többséget próbálnak szerezni a kongresszusban, ami gyengítheti Joe Biden demokrata elnök lépéseit. Ez érintheti az ukrajnai nagyszabású támogatási programot is – jegyzi meg az AFP.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!