Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

 

A november 8-i amerikai félidős választáson részt vevő szavazók több mint kétharmada nem akarja, hogy Joe Biden jelenlegi amerikai elnök (demokrata) megmérettesse magát a 2024-es elnökválasztáson is. Legalábbis ez derült ki a CNN amerikai (balliberális) hírtelevízió által közölt exit poll részeredményből.

 

Az egyik párt felé sem elkötelezett választók 70, a republikánus szavazók 90 százaléka válaszolta azt, hogy nem akarja, hogy Biden egyáltalán részese legyen az elnökválasztási kampánynak. A demokrata választók kevesebb mint 60 százaléka szerint Bidennek ismét indulnia kellene.

 

Tíz „pártfüggetlen” szavazó közül hat negatívan értékeli Biden elnöki ténykedését. A demokrata választók körében ez az arány csak egy a tízből, miközben a republikánusoknál 9 a tízből.

 

 hirdetes_300x300  

Donald Trump esetében az arányok a pártsemleges szavazóknál megegyeznek, a demokratánál fordított (9 a tízből negatívan viszonyul hozzá), a republikánusoknál azonban 75 százalék körül van az őt támogatók aránya.

 

A pártok felé el nem kötelezett szavazók nagyjából az összes választópolgár negyedét teszik ki az USA-ban.

 

(Érdemes kiemelni, hogy a CNN nem épp elfogulatlanságáról híres, ráadásul a 2020-as elnökválasztási kampány során messze túllépték az objektivitás határait, természetesen Joe Biden javára. Így az által közölt adatokat mindig érdemes fenntartásokkal fogadni – a szerk.).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.