Nyitókép forrása:  SITA/Diana Černáková

 

A vállalati támogatásokat kibővítik a magas áram- és gázárak kompenzációjára szolgáló dotációval. A törvényjavaslatot, amely a gazdasági minisztérium műhelyéből került a törvényhozás elé, csütörtökön szavazták meg a képviselők.

 

„A javaslat célja a szabályozás megváltoztatása úgy, hogy a gazdasági minisztérium támogatást ajánlhasson fel a válsággal sújtott vállalkozásoknak, enyhíthesse a áram- és gázár emelkedéséből fakadó negatív hatásokat”

 

áll a javaslat indoklásában.

 

A cégeknek így lehetőségük lesz támogatásért folyamodni a szaktárcához. A részletek és pontos feltételek egyelőre nem ismertek, azok majd a minisztérium pályázati kiírásából derülnek ki. Az viszont biztos, hogy uniós szankció alá eső vállalat nem pályázhat támogatásért.

 hirdetes_810x300  

 

A törvény azt is előírja, hogy a pályázat elbírálásánál és a támogatási összeg megítélése során az áram- és gázszolgáltatók kötelesek együttműködni a minisztériummal és segíteni azt a döntéshozásban. A megawattóránkénti gázárat és villanyáramárat a kormány határozza majd meg egy külön rendeletben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!